matalltsa.blogg.se

Comfort food, Svenskt, Filippinskt, Danskt, Thai, Indiskt, Koreanskt, Persiskt, Junkfood, Vietnamesiskt. Jag gillar MAT, alltså. ALL MAT.

Kolja med aubergine i röd curry

Publicerad 2012-11-11 11:58:44 i Fisk- och skaldjur

Denna vecka har varit hektisk, mycket plugg och prov och allmän stress. Tyvärr hamnar middagen i skymundan i dessa tider, och blogginlägg likaså. Det har blivit en del uteblivna middagar och snabba lösningar (läs: PIZZA), men i tisdags blev det faktiskt middag gjord här hemma. Snabbt, men gott. 
 
2-4 personer
 
Ingredienser:

1 paket frusen kolja, skuren i bitar
1 liten aubergine, tärnad
1 näve haricot verts, färska
2 röda chili, finhackade
2,5dl kokosmjölk
2msk röd curry-pasta
Fisksås
Rapsolja
 
Stek auberginetärningar i lite rapsolja, tills gyllene. Tillsätt chilin och fräs snabbt, sedan currypastan och blanda väl. Häll på kokosmjölken och rör tills currypastan blandats upp. Blanda i fiskbitar och haricot verts och låt puttra tills kokosmjölken reducerats till önskad konsistens, i kanske 10 minuter. Smaka av med fisksås, och servera med ris.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

TVILLING, 85:A, MALMÖ, DANOFIL, MUSIK,PEOPLE, ÖL, MAT, INTERNETZ.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela