Fish tacos med tomat- & avokadosalsa i tortillabröd
Fish tacos åt jag hos Caroline första gången. Vi åt tills vi höll på att spricka, så gott var det!
Söndagar brukar innebära comfort food för mig. Slutet på veckan och det är måndag dagen efter, visst förtjänar man då något tröstande gott?
2-4 personer
Ingredienser:
1 paket fryst fiskfilé (jag använde sej), skuret i nuggetsstora bitar
1 ägg
1dl mjöl
1dl mjöl
1msk bakpulver
½ dl vatten
Salt
Svartpeppar
2tsk spiskummin
2tsk mald koriander
1tsk rökt paprikapulver
2tsk vitlökspulver
Olja, till fritering
Salsan:
2 avokado, tärnade
2 tomater, tärnade
1 näve koriander, hackad
½ rödlök, strimlad
½ citron eller lime, saften
2tsk spiskummin
Salt
Annat tillbehör:
Créme fraiche blandat med lite salt och 1-2 pressade vitlöksklyftor
Tortillabröd
Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddorna till frityrsmeten. Vispa i ägget tills det blivit en jämn smet utan klumpar. Spä med vatten tills det blivit en tjock smet, typ som lättvispad grädde. Om den blir för lös kan du bara röra i mer mjöl. Släng i fiskbitarna i frityrsmeten och blanda runt så alla bitarna täcks. Hetta olja i en gryta, testa med en liten brödbit om du är osäker på värmen. Brödet ska bli gyllene efter ca 1min, reglera värmen så att det inte blir för varmt bara, annars blir det friterad sushi! Lägg i fiskbitarna försiktigt och fritera gyllene. Låt bitarna rinna av på papper. När du friterat all fisk börjar du om från början och friterar dem ytterligare en gång. Du kommer förstå varför när du känner på bitarna du friterade först, de har antagligen blivit mjuka, och så ska det ju inte vara! Så fritera allt en gång till, så blir det krispigt!
Blanda alla ingredienserna till salsan och rör ihop créme fraichen. Servera fish tacosen med salsan i tortillabröd, och toppa med massa göttig vitlöks-créme fraiche!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3850903/images/2013/fishtaco_510bb13fddf2b30a54390718.jpg)