Smördegspirog med vitkål & salsiccia
2 personer
Ingredienser:
3-4 smördegsplattor
Lite mjöl
1 ägg, lätt vispat
2dl vitkål, strimlad
3 salsicciakorvar, hackade
1tsk kryddpeppar
1tsk vitpeppar
1tsk svartpeppar
Salt
1msk olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Strö lite mjöl ovanpå och under smördegsplattorna och kavla ut dem så att du kan stansa ut cirklar (ungefär 10-15cm i diameter, jag använd en liten plastskål som mall) Ta överblivna kanter och kavla ut så kan du få ytterligare en cirkel. Jag använde 3 smördegsplattor och fick 4 piroger. Hetta olivolja i en stekpanna och fräs vitkål tills den börjar mjukna. Tillsätt korven och kryddorna och stek tills korven börjar få lite fin yta. Skopa upp ungefär 1dl fyllning i mitten på varje smördegscirkel och vik över degen och förslut genom att pressa ihop kanterna, och trycka med en gaffel längs med hela sidan. Lägg i ugnsform och pensla pirogerna med det vispade ägget. Grädda i ugnen i ca 15-25min tills priogerna börjar få fin, gyllene yta. Servera med en god sallad, eller om man är trött och stressad bara precis som de är.