Fish curry med kokosmjölk
Fish curry på makrill och mycket tamarind är en vardagsfavorit. Det går ganska snabbt att göra, är nyttigt och mättande. I vanliga fall brukar jag göra utan kokosmjölk, men igår kände jag för att testa något nytt. Det blev en curry med, förutom kokosmjölk, även fänkålsfrön. Något jag inte använt så mycket när jag lagat indiskt. Resultatet blev en stark och god curry!
3 personer
Ingredienser:
1 paket frysta makrillfiléer, halverade
1 gullök, skivad
½tsk fänkålsfrön, hela
3 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
1msk ingefära, finhackad eller riven
3-4 gröna chili, hackade
2tsk senapsfrön
½-1msk indiskt chilipulver
½tsk gurkmeja
Curryblad efter smak
1dl kokosmjölk
2tsk tamarindpasta
Salt
Kokosolja
Fräs senapsfrön i kokosolja i en gryta tills de börjar studsa. Häll i fänkålsfröna och fräs någon minut, tillsätt sedan löken och bryn tills de börjar få en gyllene färg. Tillsätt sedan currybladen, den hackade chilin, vitlöken och ingefäran och låt fräsa en stund. Häll i gurkmeja, salt och chilipulver, 1,5dl vatten, kokosmjölken och fiskbitarna. Tillsätt tamarindpastan och låt koka upp. Servera med basmatiris och indiska pickles.