Spaghetti med körsbärstomat, örter & rostade pumpakärnor
Gott i all sin enkelhet!
2 personer
Ingredienser:
Spaghetti
0,5dl pumpakärnor
½ ask körsbärstomater, klyftade
1 näve färsk basilika, hackad
1 näve persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ rödlök, finstrimlad
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Parmesanost (kan uteslutas eller ersättas med vegansk parmesan)
Koka spaghettin. Torrosta pumpakärnor i en stekpanna med lite salt, sätt åt sidan. Häll på en skvätt olivolja i pannan och fräs vitlök snabbt utan att det tar färg och sätt åt sidan. Blanda spaghetti med en skvätt olivolja, tomater, örter, vitlök, rödlök, pumpakärnor och smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesanost.