Köttbullar med kokt potatis & brunsås
2 personer
Ingredienser:
500g blandfärs
1 äggula
½ gullök, riven
2tsk worcestershiresås
1tsk soja
½ tsk kryddpeppar
1tsk vitpeppar
1tsk svartpeppar
2tsk salt
Smör, till stekning
Såsen:
2,5dl matlagningsgrädde
2-3tsk maizena
1 kycklingbuljongtärning
1msk soja
Ev. salt och svartpeppar
Börja med att knåda färsen till den fått en jämn, smetaktig konsistens. Blanda resterande köttbullsingredienser i en liten skål väl, blanda sedan med färsen. Rulla köttbullar av färsen, blöta händerna innan du rullar så går det lättare att få dem jämna. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Koka upp matlagningsgrädden tillsammans med buljongtärningen. Färgsätt såsen med soja, och red med maizena till önskad konsistens. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, lingonsylt och saltgurka.