Brownies
Belönade mig själv med att baka brownies i fredags. Alltså, varför gör man inte det oftare? Det är superenkelt, och så mycket godare än kladdkaka!
Ca 8st
Ingredienser:
100g mörk choklad
25g smör
1 ägg
1,2 dl socker
½ tsk äkta vaniljpulver
1dl vetemjöl
½ krm bakpulver
30g hasselnötter, hackade
1msk smält smör, till formen
2msk ströbröd, till formen
Glasyren:
1,5dl crème fraiche
0,4dl kakao
1tsk äkta vaniljpulver
2tsk socker
100g mörk choklad
Smält 100g choklad och smör i en kastrull. Sätt åt sidan och låt svalna av något. Vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst. Vispa i den avsvalnade chokladen. Blanda i mjöl, bakpulver och de hackade nötterna. Gör en rektangulär form av aluminiumfolie, ca 15x20cm. Pensla lite smält smör i folieformen och bröda med ströbröd. Häll i smeten och fördela jämnt i formen. Baka i ugnen på 175°C i 20-25min. Sätt att svalna. Smält chokladen till glasyren i en kastrull, sätt åt sidan att svalna något. Blanda kakao, vaniljpulver, socker och crème fraiche väl. Blanda i den avsvalnade chokladen i crème fraicheröran. Bred ett jämntjockt lager över den avsvalnade kakan. Kyl i minst 2h, men helst över natten då det bara blir godare ju längre de får vila svalt. Skär upp i rutor innan servering.
Inte så tydlig bild, men de är goda, ni får ta det på mitt ord!